Matematik

Andengrads rod

21. november 2011 af JTPUK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa alle i kloge mennesker :-)

b, når -2 er rod i -4x^2+bx+24 = 0

bestem den anden rod.

 

nogen der kan hjælpe/vejlede?

 

:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2011 af greg0065 (Slettet)

f(x) = -4x^2+bx+24

At -2 er en rod betyder at:

f(-2) = -4(-2)^2+b(-2)+24 = 0

Altså kan du issolere b i følgende ligning:

-4(-2)^2+b(-2)+24 = 0

At finde den anden rod kan gøres ved at løse ligningen:

f(x) = 0


Svar #2
21. november 2011 af JTPUK (Slettet)

Nu kommer der sikkert et dumt spørgsmål.... 

Men at isææolere b mener du så at jeg rykker den på den anden side af = og dermed at -b?

:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2011 af mathon

                               -4(-2)2 + b(-2) + 24 = 0

                                        b = 4

så du har
                               -4x2 + 4x + 24 = 0

 

når -2 er rod i -4x2 + 4x + 24, er (x-(-2)) divisor i -4x2 + 4x + 24,
hvoraf
                        (-4x2 + 4x + 24) / (x+2) = -4x+12 = -4(x-3)
dvs
                        -4x2 + 4x + 24 = -4(x-3)(x+2)

brug nul-reglen til at finde roden forskellig fra -2
                                    i

                                                      -4(x-3)(x+2) = 0

 


Svar #4
21. november 2011 af JTPUK (Slettet)

Kan altså ikke få b til at blive 4, kun 6....?!


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2011 af greg0065 (Slettet)

-4(-2)^2+b(-2)+24 = 0

-16 + b(-2) + 24 = 0

-2b = -8

-b = -4

b = 4


Skriv et svar til: Andengrads rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.