Matematik

Henfaldsloven - hjælp

21. november 2011 af LarsallanDK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg er i færd med at skrive SRP opgave, og i denne anledning har jeg fået til opgave at:

Gør rede for henfaldsloven, løs herunder differentialligningen dN/dt = -k·N ved separation af de variable.

Jeg er selv kommet frem til følgende svar:

dN/dt=-k*N
dN=-k*N*dt
1/N*dN=-k*dy

Int(N og No) (1/N*dN) = int(t 0g 0) (-K*dt)           <-- Det der står i parenteserne er mine grænser

[ln?(N) ]_(N_0)^N=[-k]_0^t
ln?(N)-ln?(N_0 )=-k*t+k*0
ln?(N)=ln?(N_0 )-k*t
e^(ln?(N))=e^ln?(N_0 ) *e^(-k*t)
N=N_0*e^(-k*t)

 

Dertil vil jeg hører om dette er rigtigt forstået?

 

Jeg har vehæftet en mere overskuelig gennemgang af ovenstående


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2011 af peter lind

Jeg kan ikke læse de 4 sidste linjer og jeg kan ikke læse din fil. Det ser ellers fornuftigt ud. I den 3. formel skal du dog erstatte y med t


Svar #2
21. november 2011 af LarsallanDK (Slettet)

ln(N)-ln(N_0 )=-k*t+k*0
ln(N)=ln(N_0 )-k*t
e^(ln(N))=e^ln(N_0 ) *e^(-k*t)
N=N_0*e^(-k*t)


Svar #3
21. november 2011 af LarsallanDK (Slettet)

Sådan skulle de sidste fire linjer have været.


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2011 af AskTheAfghan

Det ser helt fornuftigt ud. Godt arbejde.


Skriv et svar til: Henfaldsloven - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.