Matematik
Integralregning
Hej. kan i hjælpe?
Opgaven bestem integral:
integraltegn(0.5x^2+3)
gir dette 0.5/3 x^3 + 3x?
og hvad gir disse?
integraltegn 3x*(x^3 -1)^2
Norgen der kan hjælpe?
Svar #2
21. november 2011 af mathon
∫ ((1/2)x2+3)dx = (1/6)x3 + 3x + k
∫3x·(x3 -1)2dx = ∫ (3x7 - 6x4 + 3x)dx = (3/8)x8 - (6/5)x5 + (3/2)x2 + k
Svar #3
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
Den første stamfunktion er korrekt.
Udregn den anden integrand og benyt formlen for integration af en potensfunktion.
Svar #4
21. november 2011 af nielsenHTX
den første er rigtig
til den næst udregn først (x^3 -1)^2 og gang derefter 3x ind på alle led
3x*(x^3 -1)^2=3x(x6+12-2x3)=3x7+3x-6x4
Svar #5
21. november 2011 af turok (Slettet)
kan se at Nielsen og mathon har 2 forskellige svar, hvad er det rigtige?
Svar #6
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
#5
Svaret i #4 er integranden. Mathons svar i #2 indeholder også stamfunktionen. De to svar er helt konsistente, når man faktisk læser dem.
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
