Matematik

Omskrivning

21. november 2011 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan kan man lave følgende omskrivning:

ME = M0 (1 + 1/(Ncr/NE - 1)) = M0 /(1 - NE/Ncr)?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg går ud fra, at Ne = NE .

1 + 1/(Ncr/Ne-1) = 1 + 1/ ((Ncr-Ne)/Ne)

                              = 1 + Ne/(Ncr-Ne)

                              = (Ncr - Ne +Ne)/(Ncr-Ne)

                              = Ncr/(Ncr-Ne)

                              = 1/(1 -Ne/Ncr)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2011 af peter lind

I parentesen efter M0 sæt på fælles brøkstreg og forkort med NE/NCR


Svar #3
21. november 2011 af turk89 (Slettet)

#1

Ja, tastefejl er rettet.

Har forstået det, tak.

Hvad med denne omskrivning:

M2 = NE L2/(E I) (M0/k1 + M2/k2) ⇒ M2 = (M0 NE L2/(k1 E I)) / (1 - (NE L2/(k2 E I )))?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der forkortes med Ncr .


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3 (tilføjelsen)

Det er lidt mere end en omskrivning. Der isoleres M2 i ligningen.


Svar #6
21. november 2011 af turk89 (Slettet)

#5

Problemet er løst.

Tak til #2 også.


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.