Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

HJÆLP :-/

22. november 2011 af Jeame (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med følgende??

 

Afsætningsforhold:

verdensmarkedsprisen på foderhvede er 750 kr pr ton.

Omkostningsforhold:

de faste omkostninger ved kornproduktion er 180000 kr pr år

på de 40 hektar forventes der at være en kapacitet til at producere 400 tons korn pr år. ved normal dyrkning komer produktionen op på 320 tons pr år. ved intensiv produktion med ubytteoptimering forventes kornproduktionen at kunne øges helt op til 400 tons pr år.

det betyder at omkostningerne ser således ud:

op til 320 tons korn pr år er GROMK estimeret til 150 kr pr ton i et produktionsinterval 320-400 tons pr år stiger GROMK liniært fra 150 kr til 900 kr pr ton.

Bestem det optimale produktionsomfang under antagelse af fuldkommen konkurrence????

Jeg tænker selv at man må kunne opstille en liniær funktion for at finde ud af det men kan ikke se mig ud af det er der en der vil hjælpe??


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. november 2011 af greg0065 (Slettet)

Kan man ikke lave noget i den her stil? 

Optimering.

Fortjenesten = antal ton * salgspris / omkostning

Antal ton = x

Salgspris = 750 * x

Omkostning = x * (900-150)/(400-320) - 2850

 

Og så finde toppunktet.

Jeg synes det ser rigtigt ud, men kan ikke få et realistisk resultat ...

 

Håber det er en hjælp :)


Skriv et svar til: HJÆLP :-/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.