Matematik

differentialligningen

22. november 2011 af Camilla1992H (Slettet) - Niveau: A-niveau

angiv den løsning til differentialligningen , hvis graf går gennem (x0,y0) 

dy/dx =2y-3 og (x0,y0)= (ln2, -3/2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først samtlige løsninger til differentialligningen, og bestem så integrationskonstanten, så den valgte løsning går gennem det givne punkt.


Svar #2
22. november 2011 af Camilla1992H (Slettet)

det kan jeg ikke find ud af 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Løs differentialligningen y' = 2y - 3 ved separation af de variable

(y - 3/2)' = 2·(y - 3/2) , så

y - 3/2 = c·e2x

Bestem nu c, så y(ln(2)) = -3/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2011 af PeterValberg

den angivne diff.ligning er efter modellen:    y' = b - ay

dy/dx = -3 + 2y

hvor b = -3 og a = -2

den fuldstændige løsning:

y = b/a + c·e-ax = 3/2 + c·e2x

indsæt nu (x0,y0) = (ln(2),-3/2) og bestem konstanten c

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.