Studievejledning

Faciliteter SDU/AAU/DTU

23. november 2011 af Rexz0r (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa alle!

 

Jeg skal igang med at læse til sommeren 2012, efter en god periode uden bøger!

 

Jeg har bl.a. været i studiepraktik på SDU i Product development & Innovation, og set faciliteterne an.

Jeg overvejer meget at læse noget i stil med "Energiteknologi, Robotteknologi, Biomedicin, og måske Kemi" på SDU, eller noget "Medicin & Teknologi, Teknisk Biomedicin, Fysik og Nanoteknologi, Byggeteknologi" på DTU.

 

Umiddelbart ved jeg godt at det er rigtig mange uddannelser, men jeg har ikke endeligt besluttet mig for hvilken retning jeg vil gå.

 

Jeg kunne egentligt godt tænke mig at høre omkring faciliteterne der er til rådighed på DTU/SDU, om nogle herinde evt. har erfaringer fra begge steder, og eller kan fortælle omkring en af stederne.

Evt. også gerne Aalborg, selvom jeg er lidt skeptisk overfor det. (Bl.a. mangel på at udfylde deres uddannelser i en del årrække).

Jeg ønsker selvfølgelig de bedst mulig omgivelser, som giver mig muligheden for at udvikle mig bogligt - her tænker jeg nok især på den teknologi der er tilstede på uddannelser er nyest muligt.

 

Derudover må I meget gerne skrive en lille kommentar hvis I læser en af ovenstående uddannelser, om hvad jeres forvetninger var inden i startede på studiet, og evt. hvordan det så har været nu her efterfølgende.

 

På forhånd mange tak for jeres hjælp.

 

Mvh Klaus


Brugbart svar (4)

Svar #1
23. november 2011 af Mads Gorm Larsen (Slettet)

Hej Klaus

Hvis du har lyst til at besøge SDU igen, så kan du kan du komme forbi og følge undervisningen en hel dag på en bestemt ingeniør uddannelse, så vil der værer en studerende som følger dig rundt. Jeg kan også godt hjælpe med at formidle kontakt til en studerende eller en underviser, som du kan snakke i telefon med, så skal du bare skrive tli mig, med et telefonnummer og hvilken uddannelse du helst vil hører om ([email protected]). Du nævner en del uddannelser, nogle af dine valg kunne måske pege i retning af er velfærdsteknologi?

Her er link til de uddannelser du nævner på SDU: Energiteknologi, Robotteknologi, Kemi, Fysik og Teknologi, Bygningsteknik, Product Development and Innovation (alle 21 ingeniøruddannelser på SDU finder du her www.sdu.dk/ing).

En af de uddannelser du næver er roboteknologi, og i RoboLab på SDU er der et hackerspace, hvor alle kan deltage og det kunne måske også være en mulighed for at komme og opleve studiemiljøet på TEK i Odense - www.tek-space.dk.

 

Har du gjordt dig nogle tanker omkring diplomingeniør vs. civilingeniør?

Mange hilsner
Mads Gorm
Ingeniøruddannelserne på SDU

6550 7313

Mail: [email protected]

www.sdu.dk/ing
http://www.facebook.com/dettekniskefakultet

 

 

 

 


Svar #2
23. november 2011 af Rexz0r (Slettet)

Hej Mads.

 

Jeg har tænkt over både diplom og civil, og da jeg gerne vil læse en kandidat, syntes jeg civil er mest tiltalende.

 

Jeg regner med at ville besøge SDU, og følge en studerende for en dag - det bliver dog først i det nye år.

Jeg sender dig helt sikkert en mail, men bliver nok først i det nye år, når et besøg bliver mere aktuelt. :-)

Tak for det - Har allerede nær læst de fleste af uddannelserne ;-)

 

Jeg har kigget på velfærdsteknologi, men det fanger mig umiddelbart ikke på samme måde som de andre.

 

Jeg vil tjekke hjemmesiden ud med tek-space.dk, tak for det.

 

Hvordan er teknologien, og udstyret hos SDU? Bliver der investeret meget i ny teknologi, og har I private virksomheder som stiller deres viden, og evt. udvikling til rådighed for de studerende, så der er mulighed for nyeste og bedste udstyr.


Brugbart svar (5)

Svar #3
23. november 2011 af SDUSoren (Slettet)

Hej Klaus

 

Det er da rigtig fedt at du tager fat i bøgerne igen & mulighederne er jo mange!

Jeg er selv studerende ved SDU, nærmere bestemt på Alsion i Sønderborg. Her studerer jeg mekatronik (http://www.sdu.dk/uddannelse/kandidat/mekatronik) og har valgt nanoteknologi som profil/linje. Mekatronik ingeniør dækker ret vidt og man lærer meget forskelligt. Mange starter bagefter som udviklings ingeniør og flere bliver også derefter projektleder.

Jeg er på mit 5. semester nu og er rigtig glad for mit valg. Inden mit valg var jeg i brobygning i Odense og til åbenthus på både DTU, AAU, AU og SDU.

Hele universitetet hernede er ny bygget og især de tekniske faciliteter er helt i top. Dette gælder også det nye klasse 100 renrum (http://nanosyd.dk/cleanroom/). Universitetet er bygget sammen med en forsker park, hvor firmaer som Danfoss, Saab and Linak har kontorer og disse støtter den teknologiske udvikling på universitetet.

Noget andet som jeg efter studiestart vægter rigtig højt, er sammenspillet mellem elev og underviser, ofte er vi kun 20-30 personer til de forskellige kurser/fag hvilke sikre høj faglighed samt god personlig kontakt til de forskellige undervisere.

Mange af de uddannelser du nævner er helt sikker rigtig gode - Havde også selv kigget på fysik & teknologi i Odense. men valget blev mekatronik og har ikke fortrudt - Det er rigtig godt!

Jeg ved også at du har mulighed for at følge nogle studerende hernede for at se om dette kunne være noget for dig. Hvis du kunne tænke dig det, skal du kontakte Lise(http://www.sdu.dk/ansat/kanstrup)

 

Mvh. Søren S. P

Stud. Ing.


Brugbart svar (3)

Svar #4
23. november 2011 af Zalam (Slettet)

Nu læser jeg ikke ingenniør.

Men at vælge uddannelsessted udfra faciliterne synes jeg umiddelbart ikke er den bedste ide.

Jeg ville personilgt kigge på beskrivelserne af studieordningerne og fagbeskrivelserne.

Her vil du kunne bedømme hvilket fokus uddannelsen har, eksamensformer samt undervisningsform. 

Selvom mange af fagene, måske, grundlæggende er ens kan der være enorme forskelle på hvordan de gribes an og vælg det som lyder mest interessant.

Som en side bemærkning til din kommentar omkring Aalborg ja så skyldes det jo nok lidt placeringen i det mørke Jylland fremfor uddannelseskvalitet - som jeg er sikker på er god!

 


Svar #5
24. november 2011 af Rexz0r (Slettet)

Hej Zalam.

 

Det er ikke en udvælgelse ud fra faciliteterne i sig selv, men mere en forespørgsel på disse.

 

Jeg har den holdning at man er nød til at være fleksibel, og det gælder også eksamensform m.v

Det er ikke sikkert at den måde undervisningen foregår på, er den samme som ude i erhvervet. Derfor gælder det om at være alsidig, og kunne "performe"  i enhverv situation :)

 

Jeg snakkede med en fra DTU, og der er stor forskel på SDU / DTU mht. til undervisning hvor mit indtryk er at SDU meget er klasse lektioner fra morgen af kl. 8-12 i hold á 30 personer, og så om eftermiddagen (kl. 12-16) i mindre hold.

DTU fungere lidt mere med forelæsninger á ca. 60 personer fra 8-12 (2 timers forelæsning, 2 timers opgaver/hold), og så igen fra 13-17 samme procedure.

 

Så det er egentligt lidt "hip-som-hap" for mig. :-)

En anden ting jeg har hørt vedr. DTU er at de har mange midler til rådighed, hvilket gør at de selvfølgelig kan tilbyde flere special/ekstra fag som de andre måske af økonmiske årsager ikke kan.

 

Aalborg ligger i det mørke jylland ja, men jeg kan ikke lade vær med at tænke på at de også må få formidlet færre penge til deres uddannelse sammenlignet med de to andre da elevtallet er blevet mindre.


Brugbart svar (2)

Svar #6
24. november 2011 af Mads Gorm Larsen (Slettet)

Hej Klaus

Det er meget rigtigt det som Søren skriver om Mekatronik på Alsion i Sønderborg, de har nogle meget flotte bygninger og generelt gode faciliteter. Der er lidt billeder fra TEK her, her og fra Robolab her, men for egentlig at kunne sammenligne faciliteter, så danner det måske bedre mening i det øjeblik du er kommet tættere på at vælge en bestemt uddannelse.

Du har fuldstædigt ret, det er sådan at TEK - ingeniøruddannelserne på SDU benytter sig af klasseundervisning og grupper med praktiske projekter, generelt arbejder vi på at opnå tætte relationer mellem de studerende, og et tæt forhold til undervisseren. Ligesom vi også har projektarbejde, som forgår i grupper på tværs af uddannelserne, og projekter som foregår i samarbejde med virksomheder. Det traditionelle store universitets auditorium med 9 tavler, der kan hæves og sænkes, det findes simpelthen ikke på TEK.

Mange hilsner
Mads Gorm
Ingeniøruddannelserne på SDU

6550 7313

Mail: [email protected]

www.sdu.dk/ing
http://www.facebook.com/dettekniskefakultet


Skriv et svar til: Faciliteter SDU/AAU/DTU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.