Matematik

Differential regning

23. november 2011 af emiiiiiiiiiil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey kan nogle hjælpe med den opgave ?

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, især punkt b og c:

En funktion er givet ved f(x)=x5 – 3x3 – 4
a) Bestem monotoniforhold for f
b) Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i røringspunktet Q(1;f(1)).
c) En anden tangent til grafen for f har ligningen y=-4x – 6.
Bestem denne tangents røringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af peter lind

b) Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0), f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

c) hældningen af tangenten er f'(x) så løs ligningen f'(x) = .4


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.