Debat

Snyd i eksamensopgave

25. november 2011 af Chinchill (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er i år begyndt at studere ved Københavns universitet og har netop haft min første eksamen.

Eksamen tog udgangspunkt i at man i mindre grupper 3-6 personer havde udformet en opgave baseret på øvelser og forelæsninger i faget.

Min gruppe bestod af 4 personer der alle fik 10 til eksamen, hvor vi skulle forsvare vores opgave.

Dog er det senere kommet frem blandt årgangen at en gruppe havde kopieret dele af en anden gruppes opgave, det vides dog ikke på hvilke hold eller i hvilke grupper det er sket, dog er begge grupper vist på samme underhold i årgangen.

Jeg er bekymret for om det måske er en pige i min gruppe der har kopieret dele af en anden opgave ind i vores, vi hørte intet om dette til eksamen vores gruppe, men hendes niveau er ikke særligt højt og de dele hun havde skrevet virkede relativt gode i forhold til hendes standarder.

Den gruppe hvis opgave var kopieret havde afleveret deres opgave efter vores (eller den gruppe der kopierede) havde afleveret og derfor hørte dem hvis opgave blev kopieret for det og ikke dem der havde kopieret.

Jeg er nu i tvivl om jeg har begået eksamenssnyd hvis det er min gruppe der har kopieret og hvordan jeg skal forholde mig til det, opgaven var jo lavet af gruppen sammen, vi lavede bare hver vores afsnit.

Alle bestod faget - bør jeg bare lade det være, da jeg er i tvivl om det er min gruppe der har 'snydt' eller skal jeg gøre noget ved det, nu alle har bstået og faget er overstået.


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. november 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Personligt ville jeg gå til en studievejler, og fortælle det du har beskrevet i denne debat. Det er rigtigt, at det kan få konsekvenser for dig og gruppen, men konsekvenserne af en afsløring af snyd med jeres opgave, kan blive langt være. Og  en undersøgelse af om der er snyd i jeres opgave, kan også ende med at der ikke er noget at komme efter, og så bør der ikke ske noget yderligt i sagen.


Svar #2
25. november 2011 af Chinchill (Slettet)

Men når faget er afsluttet burde sagen med 'snyd' så ikke også være?

Lærerne har ikke været ude efter nogle eller omtalt det for os, årgangen ved det kun fra gruppen hvis opgave blev kopieret.

Derudover er opgaven skrevet af grupper så hvordan kan man bevise hvem der har kopieret i gruppen, når den er lavet af flere og alle grupper har kunne forsvare deres opgave nogenlunde?

I bund og grund kan det vel heller ikke bevises om det er den ene gruppe der har kopieret fra den anden eller hvordan, de har blot ens afsnit eller figurer - jeg er faktisk i tvivl om hvor meget og hvad det er der er kopieret. 

Jeg ønsker blot ikke at rode op i noget unødigt hvis faget er afsluttet og der måske ikke foretages yderligere, men kan lærerne undersøge snyd efter eksamen når faget er slut og det jo ikke er en hel opgave der er kopieret?.


Svar #3
25. november 2011 af Chinchill (Slettet)

Jeg har skrevet til en studievejleder, men de er på weekend nu så jeg får nok først svar om et par dage.

Vil det være klogt at gå til den pågældende lærer og sige at man er klar over der er afsnit i ens opgave der minder om en anden gruppes , fordi man har skrevet de afsnit sammen og derfor begge brugt dem?


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#3

Fortæl hende sandheden, hvis de først opdager det. Men så kan de selvfølgelig som sædvanlig sige: "hvorfor fortalte du det ikke med det samme"? Fortæl hende om pigen, hvis kundskaber ikke stemmer overens med eksamenspræstationen. Fortæl studievejleden eller læren, at du ikke kendte noget som helst til det.


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. november 2011 af volcom1

Jeg kan lige fortælle jeg havde oplevet det samme i mine tidlige studie år. Der var også en gruppe hvor det ene af medlemmerne havde kopieret fra en tidligere opgave. Jeg kan huske at koncekvensen ikke ramte hele gruppen da der  jo stod i opgaven hvem der havde lavet hvad, det var derfor ret nemt at finde frem til den som ikke havde fulgt reglerne. Du skal ikke være bange for at du har lavet eksamens snyd så længe det ikke er dig som har kopieret eller vidst noget om kopieringen før opgaven var afleveret. 

Du skal dog ikke være sikker på at bare fordi eksamen er ovre og der er givet karakter, at sagen om snyd ikke kan tages op igen. Det tror jeg ikke der er nogen regler for


Svar #6
25. november 2011 af Chinchill (Slettet)

Jeg har nu skrevet en mail til min lærer at jeg er klar over at der kan være afsnit og modeller i vores opgave der minder

om nogle i en anden gruppes, da de er udformet sammen.

Jeg har nemlig lavet nogle modeller med en anden og skrevet lidt tekst sammen til dem, men tænkte ikke over at

nævne begge grupper brugte dem.

I vores opgave står ikke beskrevet hvem der har lavet hvilke afsnit.


Brugbart svar (2)

Svar #7
26. november 2011 af eksamenshajen (Slettet)

Det er fuldstændigt grotesk, at du ikke snakker med dem fra din egen gruppe om problemet, før du udleverer dem til fakultetet. Hvad hvis du tager fejl? Måske er vedkommende fra din egen gruppe totalt uskyldig, og så har du lige ødelagt jeres forhold uden grund. Det er virkelig dårlig stil.

Man får den tanke, at det i virkeligheden er dig selv, der  har snydt, men forsøger at tørre det af på hende, som du mener er dårlig.


Skriv et svar til: Snyd i eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.