Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

regnskabsanalyse

26. november 2011 af nanna33 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej (-:

Jeg er ved at lave en emneopgave om regnskabsanalyse og har brug lidt hjælp. 

Jeg skal beskrive sammenhængen mellem afkastningsgraden, gældsrenten og egenkapitalens forretning, men kan ikke rigtig forklare sammenhængen. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2011 af emul0c

Prøv at start med at sætte ligningerne op for de forskellige; så vil du se at nogle af udtrykkene går igen :-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. november 2011 af emul0c

Egenkapitalens forrentning:

EKF = AGnda + (FGEAR x SPREAD)
FGEAR = nettorentebærende gæld / egenkapital
AGnda = Afkastningsgraden på nettodriftsaktiver
SPREAD = AGnda - renten (også kaldet rentemarginalen)

 


Skriv et svar til: regnskabsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.