Matematik

Regneforskrifter - Lineær vækst.

26. november 2011 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

 

Jeg er igang med en matematik rapport, der omhandler lineær vækst. Derstår jeg skar forklare teorien bag regneforksrifter og bestemmelse af a og b ud fra to givne punkter, er det ikke det samme? - eller er jeg helt gal på den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af PSfysik (Slettet)

a og b er ikke det samme.

a angiver hvor meget grafen stiger med (altså væksten), og b angiver skæringen med y-aksen.

 

Jeg har svarene på a og b, og så kan du se om du får det samme :) (x1, x2, y1 og y2 e dine punkter, fx P(2,6) og R(4,9)) Så er x1 = 2, x2 = 4, y1 = 6 og y2 = 9

Find ved hjælp af givne punkter en regneforskrift:
a:
a=(y2-y1)/(x2-x1) - Differenskvotienten

b:
y1 = (y2-y1)/(x2-x1)+b
b=y1-(y2-y1)/(x2-x1)*x1

f(x):
f(x)=(y2-y1)/(x2-x1)*(x-x1)+b

GÆLDER KUN LINEÆR VÆKST

 


Skriv et svar til: Regneforskrifter - Lineær vækst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.