Matematik

Matrix-regning?

26. november 2011 af Katja0110 (Slettet)

Nogen der kan finde ud af matrix-regning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2011 af Walras

Nu er matrixregning jo så meget, men jo, vi er da nok et par stykker, der er bekendt med de grundlæggende principper bag lineær algebra. Hvis du skrev opgaven ind, ville det nok være lettere at hjælpe dog.


Svar #2
26. november 2011 af Katja0110 (Slettet)

If the matrices

2     -1
3     a

og

2    b
3    -4

are singular, find the values of a and b?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2011 af Walras

Singulære matricer er kendetegnet ved, at deres determinant er 0, dvs lige modsat regulære matricer, hvis determinant er forskellig fra 0. Du skal altså udregne determinanten og bestemme a og b således, at denne er 0.

Altså 

Så klarer du selv den anden. 


Svar #4
26. november 2011 af Katja0110 (Slettet)

2*(-4) - 3b = 0   <=>  -8 + 3b  = 0   <=> b = -8/3?

korrekt?

og tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2011 af Walras

Du har præsteret at lave to fortegnsfejl, der neutraliserer hinanden, så du får det korrekte resultat. Ret lige det. :-) Metoden er korrekt!


Svar #6
26. november 2011 af Katja0110 (Slettet)

hmm  skal det være -3b = 0   <=>  -8 - 3b = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2011 af Walras

-8-3b=0 <=> b=-8/3

Jeps. 


Svar #8
26. november 2011 af Katja0110 (Slettet)

Tak :)

Du kan vel ikke også hjælpe med denne her opgave?

Use matrices to solve the following pairs of simultaneous equations:

(a) 3x + 4y = -1          (b) x + 3y = 8
      5x - y  = 6                    4x - y = 6


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2011 af peter lind

Skal du absolut bruge matrixregning til det?. Det vil nemlig være væsentli nemmere at løse den sidste ligning med hensyn til y og sætte resultatet ind i den første ligning. Dette gælder begge opgaver. Hvis du skal bruge matricer skal du finde den inverse til de matricer, der indgår i opgaven.

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. november 2011 af Walras

Du skal blot opskrive ligningerne som matricer og så forkorte ned til reduceret echelonform. For den første, se:

 


Svar #11
26. november 2011 af Katja0110 (Slettet)

Ja kapitlet handler om matrix regning.
Men kommer den så til at se sådan ud


3     4     1   3      og så   -1    6
 
5   -1      4  -1                   8     6


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. november 2011 af Walras

#11 Det er to seperate ligningsystemer, så du skal løse først opgave (a) (løst i #10) og bagefter løse opgave (b).


Skriv et svar til: Matrix-regning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.