Matematik

Ligefrem proportionalitet?

26. november 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: C-niveau

For en bestemt person er sammenhængen mellem alkoholpromille og tid givet ved y=1,6−0,2x ,
hvor y er alkoholpromillen, og x er tiden målt i timer. Beskriv betydningen af konstanterne 1,6 og 0,2.

 

Hvordan regner man denne opgave, er det ligefrem proportionalitet? forskriften for det hedder y=a*x, men her har jeg både 1,6 og -0,2


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2011 af SuneChr

1,6  er alkohol o/oo i begyndelsestilstanden for  x = 0

(- 0,2)  nedskrivningsfaktoren for o/oo i blodet, således at efter x = 8 timer skulle o/oo være nede på 0.

Ja, det er ligefrem proportionalitet, karakteriseret ved, at x står i første, x = x1 .

Egentlig, er det  (y - 1,6) der er proportional med (- 0,2·x) .


Svar #2
26. november 2011 af Glans (Slettet)

Tusind tak:)


Skriv et svar til: Ligefrem proportionalitet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.