Matematik

Bestem vinkel og sider

27. november 2011 af monepii11 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået opgaven;

I en retvinklet trekant ABC er vinkel C ret. Og længden af siden b er 4 og vinkel A er 23
grader. Bestem de vinkel B og siderne a og c.

og kan ikke komme videre med den, hvilke formler skal jeg bruge for at finde hvilke længder og grader?

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af nielsenHTX

vinkel B bestemmes med vinkelsummen i en trekant:

180-90-23=?

a kan bestemmes med tan i retvinklet trekant

tanA=a/b find a

c kan så bestemmes  med fx. sin

sinA=a/c

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2011 af mathon

 

                               B = 90º-A

                               c =b/cos(A)

                               a = tan(A)·b

                              


Skriv et svar til: Bestem vinkel og sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.