Matematik

Retvinklede trekanter?

27. november 2011 af gymelev3105 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej :)

Hvis man vidste et retvinkels 2 kateter, hvordan finder man så ud af hvad hypotenusen er? :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Er det trigonmetri du skal find ud eller hvad ?


Svar #2
27. november 2011 af gymelev3105 (Slettet)

Ja :D


Brugbart svar (4)

Svar #3
27. november 2011 af hej2010 (Slettet)

det kan du vidst finde ved at sige:

a2+b2=c2

fx. hvis den ene katete er 2 cm og den anden er 4 cm kan du finde den sidste ved at sige:

22+42=c2

4+16=c2

c2=20

√20= Svar..

Jeg tror det var sådan man fandt den..


Svar #4
27. november 2011 af gymelev3105 (Slettet)

Ok tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2011 af hej2010 (Slettet)

så lidt ;)


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. november 2011 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

C = Kvadratrod : a2+ b= c

Så tage kvadratroden af C2 = Har du resulatet i  hypotenusen 

- P.s håber du forstår, for kan nemlige ikke find ud af sæt dem i formål på denne hjem side...

Held og lykke :)


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.