Matematik

Hjælp

27. november 2011 af gona94 (Slettet)

I et isoleret område 8fx en ø) uden kaniner i forvejen udsættes der nogle få kaniner. Antallet af kaniner i området t måneder senere kan beskrives ved modellen

K(t)=1200/(1+e^5,0-0,68*t)


1) Bestem væksthastigheden efter et halvt år? svar: 166 kaniner/måned (står i bogen)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Beregn K'(6) .


Svar #2
27. november 2011 af gona94 (Slettet)

jeg har prøvet men det giver ikke det, det skal kunne du hjælpe mig med dette det nemlig det sidste spg. i opg. 


Svar #3
27. november 2011 af gona94 (Slettet)

jeg bruger nemlig TI-Nspire 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Beregn den afledede K'(t) og indsæt så t = 6 i forskriften for K'(t) .


Svar #5
27. november 2011 af gona94 (Slettet)

siger man: -1200/(1+e5,0-0,68·t)^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt reglerne for differentiation af en kvotient og for differentiation af en sammensat funktion.


Svar #7
27. november 2011 af gona94 (Slettet)

den gider ikke at fungere det, jeg skriver på TI hvordan vil du skrive det ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Lommeregneren udfører det, du instruerer den til. Der er ikke tale om, at den ikke gider. Der er snarere tale om, at du ikke gider sætte dig ind i, hvordan man bruger lommeregneren.

Læg lommeregneren væk og beregn det manuelt.


Svar #9
27. november 2011 af gona94 (Slettet)

det er et program -1200/(1+e5,0-0,68·t)2·(1+e5,0-0,68·t)' = -1200/(1+e5,0-0,68·t)2·(e5,0-0,68·t·(-0,68)) den gider ikke fuldfører dette. 


Svar #10
27. november 2011 af gona94 (Slettet)

Kan du ike hjælpe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du mangler en parentes i dit udtryk, ellers er det rigtigt. Beregn nu K'(6) .


Svar #12
27. november 2011 af gona94 (Slettet)

men hvor skal den parenstes være 


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. november 2011 af AskTheAfghan

Du mente vist; K(t) = 1200/(1 + e5 - 0.68t)

(u / v)' = (u'·v - u·v')/v2

(eax)' = a·eax


Svar #14
27. november 2011 af gona94 (Slettet)

er du sikker på det ? 


Svar #15
27. november 2011 af gona94 (Slettet)

hvor skal den sidste parentes være ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Her

K'(t) = -1200/(1+e5,0-0,68·t)2·(e5,0-0,68·t ) ·(-0,68))

                                                              |


Svar #17
27. november 2011 af gona94 (Slettet)

c1)((−1200)/((1+?^(5.-0.68*t))^(2)))*(1+?^(5.-0.68*t))*−0.68 ? ((816.00*(1.97)^(t))/((1.97)^(t)+148.41))
c2) ((816*?^(5.-0.68*6))/((1+?^(5.-0.68*6))^(2))) ? 166.27


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Hvad går dit spørgsmål ud på?


Svar #19
27. november 2011 af gona94 (Slettet)

er det rigtigt sådan? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. november 2011 af AskTheAfghan

#17

Lad nu vær' med at copy-paste sådan for det ser alt for uoverskuelig ud.

Kan du overhovedet overskue det, hvad du lige har sat ind?

K'(t) = (121105·1.97388t)/(1.97388t + e5)2

K'(6) = 166.226


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.