Matematik

bestem konstanterne i funktion

28. november 2011 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har en funktion: A(t)=A0e-k*t+B

Jeg ved at B = 20, A(10) = 800 og A(70) = 300

Jeg skal finde konstanterne A0 og K. 

Jeg har prøvet at gøre dette med solve-funktion, men får resulatet til at være (0, uendeligt)

Kan det passe?

 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2011 af NejTilSvampe

solve(A0e^-k*10 +20 = 800 and A0e^-k*70 +20 = 300,{A0,k})


Svar #2
28. november 2011 af gym99 (Slettet)

Min Ti-nspire kan ikke løse den, da den siger at der er for få information. 

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2011 af NejTilSvampe

du bruger sikkert den forkerte knap for e. Men jeg har ikke forstand på de der TI lommeregnere desvære.


Svar #4
28. november 2011 af gym99 (Slettet)

har nu brugt det andet e, og har fået 2 resultater, et for A0 og k. 

k får jeg til at være ln(a0/280)/70*ln(e).

kan det passe?

 


Skriv et svar til: bestem konstanterne i funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.