Matematik

Toppunkt

30. november 2011 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde toppunktet for f(x)=-x^2+4x+2

(b/(2a),d/(4a))

Jeg får det til: (4/(2*(-1)), 24/(4*(-1)) = (-2,-6)

Når jeg tegner grafen på min lommeregner kan jeg se at toppunktet skal være (2,6)

Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Toppunktsformlen er

T = (-b/(2a) , -d/(4a))


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2011 af Enhver (Slettet)

Det er fordi, du skal huske, at det er -b og -d i stedet.

Altså (-b/(2a),-d/(4a))


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2011 af Ecc0 (Slettet)

Altså du mangler et minus foran begge koordinater i din formel altså:

(-(b/2a),-(d/(4a)))

Altså bliver koordinatet : (2,6)

 


Svar #4
30. november 2011 af multo26 (Slettet)

Tak:)


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.