Matematik

Reducering

30. november 2011 af lillewonder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey folkens,

sidder med en aflevering hvor der bl.a. indgår 4 forskellige reduceringsstykker i, og har et enorm besvær med at få reduceret dem.

Har beregnet 2 af dem, men er nu i tvivl.

En af dem er f.eks. en recudering af 3 brøkere der plusses og trækkes fra hinanden, hvor jeg tænkte, at man skulle finde en fællesnænver, men så slog det mig, at jeg var ved at udregne opgaven, og ikke reducere den?

- Der er også en anden reducering der indeholder kvadratrod af 2 parenteser som begge er ophævet - Hvilket er mig fuldstændigt umuligt at forstå?!

 

Jeg har også en reducering med 2 brøkere, hvor x indgår - Her ved jeg heller ikke hvordan man beregner det?


 

Ved godt det er meget på en gang, men hvis nogen af jer kan hjælpe mig på vej med bare én af opgaverne, ville det være en stor hjælp tror jeg!

Håber I kan


Mvh,

Lukas


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at reducere

√( (3/5)2 + (4/5)2 ) = √( 32/52 + 42/52 )

De to brøker under kvadratrodstegnet har samme nævner og kan umiddelbart adderes.

Du bør kende så meget til din Pythagoras, at du kan gennemskue resultatet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Med udganspunkt i d) som du har vedlagt som billede:

√((3/5)2+(4/5)2) = √((32/52)+(42/52)) = √((9/25)+(16/25)) = √(25/25) = √1 = 1

så kan du nok selv løse resten af dine opgaver.


Svar #3
30. november 2011 af lillewonder (Slettet)

Hey begge

tusinde tak for svaret.. Har bare lige et problem - Forstår sgu ikke helt jeres formuleringer

Er det sådan I kan forklare det lidt mere børnevenligt?


Svar #4
01. december 2011 af lillewonder (Slettet)

Altså jeg har egentlig generelt også et problem med forskellen på at reducere og så at udregne

Ingen kan forklare det - Altså er der nogen regler for, hvad der skal gøres og hvad der IKKE må gøres, når man reducerer?


Og er der nogle tricks til hvordan man reducerer når brøkere indgår ?

... For det er dér problemet opstår


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. december 2011 af AskTheAfghan

Husk, at   (a/b)2 = a2/b2     derfor

    ... giver det mening?


Svar #6
01. december 2011 af lillewonder (Slettet)

Jo tak det giver faktisk mening - Forstår godt hvordan det udregnes nu

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.