Matematik

differentation

01. december 2011 af qwe852 (Slettet)

ln(1+x) – x
nogen, der kan fortælle mig, hvordan overstående differentieres og hvilken regel, der anvendes.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af mathon

 

      f(x) = ln(1+x) - x              x > -1

      f '(x) =1/(1+x)  -  1  =  (1-(1+x)) / (1+x)  = -x/(1+x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2011 af AskTheAfghan

Logaritme og differens.

(ln(1+x) - x)' = (ln(1+x))' - x' = (1/(x+1)) - 1 = ...


Svar #3
01. december 2011 af qwe852 (Slettet)

men hvilke regler benyttes?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2011 af mathon

      ln'(x) = 1/x

      (x)' = 1


Svar #5
01. december 2011 af qwe852 (Slettet)

denne her skal differentieres uden lommeregner,

hvad er det jeg skal gøre og hvilke regler skal jeg anvende?

(1/(x+1)) - 1 / (cos(x))


Svar #6
01. december 2011 af qwe852 (Slettet)

jeg får

 

-1/(x+1)2

---------

-sin(x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2011 af mathon

     

        f(x) = (1/(x+1)) - 1 / (cos(x))

        f '(x) = -1/(x+1)2 - (-1/(cos2(x))·(-sin(x))  =  -1/(x+1)2 - sin(x)/cos2(x)  =  -1/(x+1)2 - tan(x)/cos(x)


Skriv et svar til: differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.