Matematik

Ekspontialfunktioner

01. december 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens. 

Jeg skal lave denne opgaveder lyder...I en model er udviklingen i antallet af tigre i Indien bestemt ved  f(x)=3600*0,8544^x

hvor f(x) er antallet af tugre x år efter2002

a) Bestem f(0) og bestem halveringskonstanten for f(x)

b)Benyt modellen til at bestemme den årlige vækstrate for antallet af tigre i Indien. 

c) Bestem f'(5) og giv e fortolkning af dette tal. 

Jeg har lavet a, men ved ikke om det er rigtigt.

a) f(0) =3600*0,8544^0= 3,6*10^3

og halveringstiden.

T 1/2= ln(0,5)/ln(0,8544)= 4,40497

 og c, man skal bare sætte 5 på x's plads ikk----> 3600*0,8544^5

:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. december 2011 af peter lind

Det er korrekt.


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

I c) skal man beregne f'(5), ikke f(5). Man skal først beregne den afledede f'(x) (det gøres i spm. b)) og så indsætte x = 5 i forskriften for f'(x).


Svar #3
02. december 2011 af Glans (Slettet)

i c) skal man differentere f(x)=3600*0,8544^x først og derefter sætte 5 på x's plads?

Jeg kan da ikke differentere f(x)=3600*0,8544^x når det ikke er andengradsligning oder?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skulle da gerne kunne differentiere f(x) . Det er en eksponentialfunktion.


Svar #5
02. december 2011 af Glans (Slettet)

Hmm, hvordan det? Jeg prøver med lommeregner, men det giver et virkeligt stort tal.


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal først beregne forskriften for f'(x) og så indsætte x = 5 .

f(x) = b*ax => f'(x) = b*ln(a)*ax


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. marts 2012 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

hvordan beregner man b???


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2012 af Mirana (Slettet)

Hej alle sammen. Jeg sidder lige nu selv med selvsamme opgave.

Kan det passe at jeg skal starte med at differentiere 

Derefter finde halvveringskonstanten. 

 

Hvad skal jeg så? oO 


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2012 af peter lind

Nej. Du skal starte med at finde f(0). Derefter skal du finde halveringstiden


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2012 af Mirana (Slettet)

Hvordan finder jeg denne? :) Skal jeg benytte tangentligningen et sted i denne opgave? 


Skriv et svar til: Ekspontialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.