Matematik

Gåde

02. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hej! SIdder med en sjov gåde, som jeg virkelig ikke kan regne ud :D

Nogle, som måske har et forslag?

 

Tre alt for aktive drenge fra de tre skoleklasser 5a, 5b og 5c bliver sat til at hente vand til skolens mange små elevhaver. Kun på den måde mener deres matematiklærer, at de kan få afreageret så meget, at timen kan fortsætte. Peter bliver udstyret med en lyserød 7 liters spand, Robert med en blå 8 liters spand, og Mikael med en grøn 9 liters spand - for han er den stærkeste.

Nu stormede drengene frem og tilbage, det bedste de havde lært, flere gange med fyldte spande. Da de er færdige, viser det sig, at drengen fra 5a nåede, at hente i alt 45 liter vand, drengen fra 5b fik hentet 63 liter vand, og drengen fra 5c 56 liter vand. I hvilke klasser gik hver af de tre drenge?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2011 af Hijsa

45 liter vand hentede Mikael. - 5.a

63 liter vand hentede Peter. - 5.b

56 liter vand hentede Robert. - 5.c


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2011 af NejTilSvampe

Du må antage at de kommer med en fyldt spand hver gang. Så antallet af liter vand de kommer tilbage med skal være deleligt med hvor stor deres spand er.

45 / 9 = 5

63 / 7 = 9

56 / 8 = 7

Undersøg om der er andre kombinationer. 


Skriv et svar til: Gåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.