Matematik

Toppunkt

03. december 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.  Jeg er igang med at lave eksamens spørgsmål til mundlig eksamen, en der gider fortælle mig præcis hvad toppunktet fortæller  i en andengradsligning.  Mit spørgsmål lyder ----> Gør rede for andengradspolynomets graf, rødder og toppunkt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af mette48 (Slettet)

Grafen for en andengradsligning er symmetrisk om en lodret linie gennem toppunktet. Grafen har vandret tangent (samt max el min) i toppunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2011 af SuneChr

Værdimængden for afbildningen, eller funktionen  f(x) = ax2 + bx + c  bestemmes ved toppunktet,

             (x ; y)  =  ( - b/(2a) ; - d/(4a) )    så

for a < 0 er værdimængden for f   Vmf = { y | - ∝ < y ≤ - d/(4a) }

for a > 0 er værdimængden for f   Vmf = { y | - d/(4a) ≤ y < ∝ }

# 0 Ja, vi   g a d   godt. Man må formode, at gad man ikke, ville man heller ikke være at finde i et af svarfelterne.


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.