International økonomi

Hjælp til 3 spørgsmål om økonomisk politik

04. december 2011 af Usser (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der en der kan hjælpe mig igang med følgende opgaver???

OPGAVE 1
Den europæiske centralbank står i disse dage over for et voldsomt dilemma. På den ene side taler den økonomiske fremgang i Tyskland for at renten bør hæves. På den anden side lider flere af EU’s medlemslande fortsat af en økonomisk afmatning, og en stigende gældsbyrde som følge af finanskrisen.
Vurder, hvilken betydning en rentestigning kan tænkes at få for dansk økonomi.
Du bedes anvende relevante modeller i din analyse.

 

 

OPGAVE 2
Antag at den danske krone er kommet under pres, og nu er faldet til et niveau under interventionsgrænsen. Redegør for hvilke muligheder Nationalbanken har for at stabilisere den danske krone. Vurder hvilken indflydelse udviklingen i kronekursen har for den danske eksport. Du bedes anvende relevante modeller i din analyse.

 

OPGAVE 3
Federal Reserve (FED) har her i efteråret 2010 besluttet at afhjælpe en fortsat afmattet amerikanske økonomi ved, at pumpe milliarder af dollars i omløb. Redegør for den anvendte økonomiske politik og vurder, hvilke konsekvenser FED’s tiltag kan tænkes at få for USA samt danske virksomheder, der eksportere til det amerikanske marked. Du bedes anvende relevante modeller i din analyse.


Skriv et svar til: Hjælp til 3 spørgsmål om økonomisk politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.