Matematik

Brøker

04. december 2011 af Frederik0303 (Slettet)

Hej

 

Sidder lige med min datter´s matematik, og har et spørgsmål.

Lave brøker om som antal hele plus antal dele.??

Eks. 7/5

         9/4 

 

Er der en der kan komme med lidt hjælp der. TAK

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af nielsenHTX

der menes bare 7/ 5 er det samme som 1+2/5 og 9/4 er det samme som 2+1/9


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2011 af NejTilSvampe

7/5 = 5/5 + 2/5 = 1 + 2/5

9/4 = 8/4 + 1/4 = 2 + 1/4


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af mette48 (Slettet)

2/5   betyder at en hel er skåret i 5 stykker (5 i nævneren) og at vi har fået 2 af disse stykker (2 i tælleren)

8/5 er 8 stykker af den størrelse, hvor der skal 5 til en hel

5/5 er 5 stykker af den størrelse, hvor der skal 5 til en hel, der er altså 1 (hel)

8/5 er (5+3) stykker af den størrelse, hvor der skal 5 til en hel, der er fler end 5 stykker, hvilket betyder at der er 5/5 = 1 (hel) der udover er der så 3 stykker tilbage,. Ialt 1 og 3/5


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2011 af PeterValberg

Det handler om at omskrive de uægte brøker (det hedder de, når tælleren er større end nævneren) til et blandet tal, - det hed det i hvert tilfælde, da jeg i fordums tid gik i folkeskole :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.