Matematik

Vækstfunktion

06. december 2011 af Kanye4SUPER (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har fået følgende opgave som jeg har lidt svært ved at finde løsningen på:

I år 2006 har Salomon Øerne 552 tusinde indbyggere. Hvilket år vil indbyggertallet
overstige 900 tusinde hvis det forudsættes at vækstraten er 2,61 % pr år?

 

Fra hvad jeg selv kan se, så skal funktionen se nogenlunde sådan her ud:

f(x)=552*x^1,0261=900

Denne kan så solves for x, men resultatet giver ikke lige nogen mening.

 

Nogen der kan være behjælpelige med at se hvor filmen knækker? ;o)

 

/Anders


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

Dette er forkert. Du skal derimod benytte eksponentiel vækst.

f(x) = b·ax ,

hvor a = 1,0261 , og b = 552 .

Herefter løser du så f(x) = 900 .


Svar #2
06. december 2011 af Kanye4SUPER (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Vækstfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.