Matematik

Pythagoras

06. december 2011 af quintt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

I opg. 8.38 ser jeg siderne ABCD. Jeg skal bruge pythagoras for at kunne regne længden af BD ud,

a2+b2=c2

men jeg kan jo ikke bruge c, så er d bare en erstatning for c? :-)

 

 

Jeg har vedlagt et dokument.

 

 

Vedhæftet fil: Opg. 8.32.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2011 af mette48 (Slettet)

AD2+BD2=AB2

DC2+BC2=DB2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis trekanten ikke hedder ABC, får Pythagoras jo et andet udseende, rent bogstavmæssigt. Men i ord lyder Pythagoras altid, at i en retvinklet trekant gælder der, at kvadratet på hypotenusen er lig med summen af kateternes kvadrater.

Siden BD er en katete i trekant ABD .


Svar #3
06. december 2011 af quintt (Slettet)

Jeg blev ikke klogere :-)

Det vil sige, at det ikke er det samme som at sige c?

 

Kan jeg sige: a2+282=352 i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt. Se #1 .


Svar #5
06. december 2011 af quintt (Slettet)

Okay, tak :-)

Hvis man så ser i opg. b så står der, at jeg skal finde længden af DC.

Er BCD så ligesom ABC og BCD? Men så kommer der bare A ind i trekanterne, og det kan man da ikke, vel?

 


Svar #6
06. december 2011 af quintt (Slettet)

Altså hvad kalder man trekant BCD for, hvis jeg skal bruge abc? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Trekant BCD er også en retvinklet trekant, hvor man nu kender hypotenusen BD , og vinkel BDC er komplementærvinkel til en vinkel på 32º . Vinkel DBC er altså 32º . Benyt formlerne for sinus til vinklerne i en retvinklet trekant til at beregne siden DC .


Svar #8
06. december 2011 af quintt (Slettet)

Jo, men hvad alfabetisk ordning skal BCD stå for i dette tilfælde? :-)


Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.