Matematik

Trigonometriske funktioner

06. december 2011 af Chp4272 (Slettet)

Jeg ved ikke helt, hvordan funktionen for følgende ligning skal se ud. Håber at nogen kan hjælpe :)

Temperaturen varierer efter ligningen : T=a+b*sin(π/6(360-(360-t)/30)+c). T er middeltemp. i ºC på dag nr t efter 1. april. a er årets middeltemp, b er halvdelen af variationen i årets middeltemp. (dvs. den halve forskel mellem højeste og laveste temp.) Det antages at a=14º og den årlige variation i middeltemp. er 13º. Når t=0 er a=14.

Angiv den varmeste og den koldeste dag? Samt middeltemp. på disse dage.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven siger, at den årlige variation i middeltemp. er 13º, så b = 13º / 2 = 6,5º .

Der menes sikkert: Når t=0 er T = 14º , så man har

14º = 14º + 6,5º·sin((π/6)·(360 - 360/30) + c)

men mangler der ikke en parentes inde i sinus-udtrykket? Jeg havde forventet, at det første led med 360 også skal divideres med 30.


Svar #2
07. december 2011 af Chp4272 (Slettet)

Udtrykket står uden at det første led divideres med 30. Jeg kan bare ikke få den tegnet, så den ligner en sinussvingning ?


Svar #3
07. december 2011 af Chp4272 (Slettet)

Skal man evt. differentiere funktionen og så finde minimum og maksimum ?


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.