Matematik

Hjemmeopgavesæt

07. december 2011 af sweety58 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med min matematik aflevering?

Opgaven lyder således:
Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften:

y= 31,5 * 0.887^t

 hvor t er tiden

a) bestem t for y = 19

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger opskriften

z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t

hvor t er tiden

b) bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15

håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kan "flytte" t ned fra eksponenten med en log til begge sider:

2 = 5^t <=>  log(2) = log(5)^t  = log(5) *t <=> t = log(2)/log(5)

Husk det skal gøres for alle led i ligningerne


Svar #2
07. december 2011 af sweety58 (Slettet)

Er det til opgave a ?

og hvor kommer 2 og 5 fra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2011 af Hejsan111 (Slettet)

Det er bare et eksempel på hvordan du gør det :)


Svar #4
11. december 2011 af sweety58 (Slettet)

ahh oki, nu er jeg med, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjemmeopgavesæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.