Matematik

Juleopgaver! (Til imorgen!)

07. december 2011 af julemanden02 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

STK.1 :

Find det tocifrede tal hvis tværsum ernetop 1/5 (en femtedel) af tallet.

STK.2 :

I en stor årgang på skolenvar alle elever lige gamle         – ikke på dato, men i år      – og de var i alt 407 år.                        Hvor mange elever gik på årgangen?

STK.3 :

Del 100 i fire dele
så det samme resultat fås
når man
dividerer det største tal med 4,
subtraherer 4 fra det næststørste,
adderer 4 til det næstmindste
og multiplicerer
det mindste med 4.

STK.4 :

Når man adderer
3 til et tal og
derefter dividerer
med 2, får man
et tal der er
dobbelt så
stort som det
oprindelige
tal.
Find tallet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2011 af PeterValberg

1)  45

4+5 = 9

45/9 = 5

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2011 af PeterValberg

2) Tallet 407 skal  (primtal)faktoriseres:

407 = 11·37

hvilket betyder, at årgangen enten er 11 elever med alderen 37 år, hvilket virker usandsynligt,
da det er en høj alder for skoleelever og et lille antal (opgave siger: ...en stor årgang...

Det er nok nærmere 37 elever med alderen 11 år :-)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2011 af PeterValberg

3) hvis vi kalder de fire dele for a, b, c og d har vi:

(1)     a/4 = b - 4 = c + 4 = 4d

samtidig gælder: a > b > c > d      

samt

(2)     a+b+c+d = 100 

dermed kan du udtrykke følgende:

b = a/4 + 4
c = a/4 - 4
d = (a/4)/4 = a/16

indsætter du dette i ligning (2) får du:

a/4 + (a/4 + 4) + (a/4 - 4) + a/16 = 100

hvilket fører frem til at:

a = 64

bestem nu de andre værdier (b = 20, c = 12, d = 4)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2011 af PeterValberg

4) Det er en simpel (iklædt) ligning med én ubekendt:

(x + 3)/2 = 2x

løses med hensyn til x

 

skulle gerne give:    x = 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2011 af anni1357 (Slettet)

Jeg forstår ikke nummer 3... Den  går ikke op når jeg prøver med de tal der.. hm.. :-(


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2011 af PeterValberg

Hvad er det, der ikke passer ???

Summen af de fire tal skal give 100:

64 + 20 + 12 + 4 = 100

Divideres det største tal med 4
Subtraheres 4 fra det næststørste
Adderes 4 til det næstmindste
Og multipliceres det mindste med 4

- fås det samme resultat:

64/4 = 20 - 4 = 12 + 4 = 4 · 4 = 16 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Juleopgaver! (Til imorgen!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.