Matematik

Udled differentialkvotienten

07. december 2011 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke dette spørgsmål:

"Udled differentialkvotienten for f (x) = x2  eller  f (x) = 1/x   vha. tre-trinsreglen."

 

Kan nogen måske omformulere det for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af NejTilSvampe

brug tretrinsreglen for at finde f'(x) når f(x) = x^2 eller f(x) = 1/x


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2011 af peter lind

Find ( f(x+h)-f(x))/h og reducer så meget som muligt. Derefter lad du h gå mod 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2011 af PeterValberg

f(x) = x2

1) Sekantens tilvækst:

Δy = f(x0+h) -f(x0) = (x0+h)2 - x02 = x02 + h2 + 2hx0 - x02 = h2 + 2hx0 = h(h + x0)

2) Sekantens hældningskoefficient:

as = Δy/Δx = (h(h + x0))/h = h + x0

3) tangentens hældning:

f'(x0) = lim(as) = lim(h + x0) = 2x0
              h→0          h→0

se eventuelt: http://youtu.be/XdEqmjqjrAA

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
07. december 2011 af Solvejens (Slettet)

Tak skal I have! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2011 af PeterValberg

Ups, ser lige en "smutter" i forhold til #3

 

f(x) = x2

1) Sekantens tilvækst:

Δy = f(x0+h) -f(x0) = (x0+h)2 - x02 = x02 + h2 + 2hx0 - x02 = h2 + 2hx0 = h(h + 2x0)

2) Sekantens hældningskoefficient:

as = Δy/Δx = (h(h + 2x0))/h = h + 2x0

3) tangentens hældning:

f'(x0) = lim(as) = lim(h + 2x0) = 2x0
              h→0          h→0

 

Sorry :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Udled differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.