Matematik

Redegøre for løsningen af differentialligningen y'+f(x)*y=g(x)

08. december 2011 af Craazed (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. Jeg har liiige fået en matematik afleveringer for, og en af de sidste opgaver lyder som følgende: 

Redegøre for teorien for løsningen af  differentialligningen y'+f(x)*y=g(x). 

Jeg ved ikke hvordan det kan lade sig gøre. Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte. Håber nogle kan hjælpe mig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Start med at læse de relevante afsnit i bogen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2011 af NejTilSvampe

Man starter med at udlede løsningen for den lineære homogene differentialligning. altså typen:

y' + f(x)*y = 0 

derefter viser du at løsningen for din differentialligning, er løsningen til den homogene differentialligning + en eller anden partikulær løsning.


Svar #3
08. december 2011 af Craazed (Slettet)

#2

Kan du lige hjælpe mig i gang så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2011 af mathon

multiplicer på begge sider
med
                   e∫f(x)dx = eF(x)

                   eF(x)y ' + eF(x)·f(x)·y = 0

                   (eF(x)·y) ' = 0

                    eF(x)·y = C

                    y = C·e-F(x)

                   


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2011 af NejTilSvampe

det første trin kan du gøre ligesom #4 - men det er også let at vise blot ved brug af seperation af de variable, så det vil jeg foreslå at du gør.

y' + f(x)*y = 0 <=> y' = f(x)*y

1/y dy/dx = f(x) 

den diff. ligning burde du let kunne løse, underfordusætningen at du har bevist seperations metoden.. ellers brug #4.


Svar #6
09. december 2011 af Craazed (Slettet)

Tusinde tak, I to :D


Skriv et svar til: Redegøre for løsningen af differentialligningen y'+f(x)*y=g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.