Dansk

Ledsætninger og Helsætninger

11. december 2011 af Camillzzz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude :D

Jeg mangler lidt hjælp til at skelne mellem hel- og ledsætninger :D

Dette er teksten - jeg skal finde hoved og hale i  :D

Her kan du se, hvad vi har aftalt.

Forsikringen bliver leveret af Tryg Forsikring A/S. Ca. 3 uger før forsikringen træder i kraft, får du en police, som forklarer de nærmere vilkår for forsikringen.

Når du er tilmeldt BetalingsSevice, vil betalingen fremgå af din oversigt fra banken. Du er dækket fra det aftalte tidspunkt, selvom din betaling  først  bliver  trukket  over
BetalingsService måneden efter, forsikringen træder i kraft.
Du skal kontakte din bank, hvis du vil ændre kontonummeret. Betaler du med indbetalingskort vil du modtage dette cirka 3 uger før, forsikringen træder i kraft.

Ud over forsikringens årlige pris skal du betale nogle lovpligtige bidrag og afgifter til bl.a. staten.
Betaling af bidrag og afgifter er ens for alle forsikringsselskaber, og de bliver først opkrævet ved betalingen af forsikringen. Herudover tager vi 30 kr. for at betale via indbetalingskort og 7 kr. for at betale via BetalingsService.

Du har sagt ja til, at vi må hente oplysninger om dine skader, antal år du har været forsikret, og evt. opsigelsesårsag fra dine tidligere forsikringsselskaber.

Oplysningerne kan bruges i vores vurdering om og på hvilke vilkår Tryg vil overtage/tegne dine forsikringer.

På forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

Hovedsætninger kan stå for sig selv og give fin mening

fx: Han gik en tur.

Ledsætninger kan ikke stå for sig selv. De giver ikke mening, hvis de ikke hører til en hovedsætning. 

________________________________________

Forsikringen bliver leveret af Tryg Forsikring A/S. Ca. 3 uger før forsikringen træder i kraft, får du en police, som forklarer de nærmere vilkår for forsikringen.

Forsikringen bliver leveret af Tryg Forsikring A/S.  = Hovedsætninger. Giver min mening når du læser det

Ca. 3 uger før forsikringen træder i kraft, får du en police, som forklarer de nærmere vilkår for forsikringen. = Her er der en hovedsætning og en ledsætning

Ca. 3 uger før forsikringen træder i kraft = hoved

får du en police = ledsætning. Kan ikke stå for sig selv med mindre det er et spørgsmål: får du en police?

som forklarer de nærmere vilkår for forsikringen = resten af ledsætningen. 

 

Sådan mener jeg det er :)


Svar #2
11. december 2011 af Camillzzz (Slettet)

Det giver god mening :D Tak for det! .- Jeg kæmper videre :;D


Skriv et svar til: Ledsætninger og Helsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.