Matematik

Omskrivning

11. december 2011 af guzbak

Jeg prøver at forstå et bevis, men jeg forstår ikke hvad der sker i dette led:

(fi^n - fi'^n)/(fi^(n-1))-(fi'^(n-1)) =

fi - (fi^n/fi(n-1))/1-(fi'^(n-1))/(fi^(n-1))

og det giver Fn/Fn-1 --> fi for n --> uendelig.

Jeg forstår ikke de to sidste led/sætninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det ville hjælpe lidt, hvis du forklarede, at det har at gøre med Fibonacci tallene Fn, og tallene φ og φ'  i det gyldne snit  , og du ser på noget med

n - φ'n) / φn-1 - φ'n-1 = ?

eller ? Prøv at skrive det lidt mere klart og med korrekte parenteser.


Svar #2
11. december 2011 af guzbak

(φ^n - φ'^n) / φ^n-1 - φ'^n-1 (det du skrev) = (φ - (φ'^n/φ^(n-1))/(1-(φ'^(n-1)/(φ^(n-1))

og dette resulterer så at Fn/F(n-1) --> φ for n --> uendelig.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.