Matematik

En skitse af en parabel

11. december 2011 af matiena (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Har fået en opgave der lyder således: 

Tegn en skitse af en af de mulige  parabler, der er en graf for en funktion med forskriften f(x)=ax2-2x+3

hvor a er et positivt tal.

Mit spørgsmål er så, skal jeg bare tegne en parabel hvor a er positiv og b er negativ og c positiv ? Eller skal jeg finde diskriminanten for at kunne tegne parablen  og i såfald hvordan kan jeg bestemme a så (da det jo skal bruges til at bestemme d) ?

Et andet spørgsmål..hvordan kan jeg vise at b er negativ på parablen ??

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

For dette polynomium er b og c jo allerede givet. b = -2, c = 3; der er da ikke noget at vise om b.

Skitser, hvorledes parabelen ændres, når man varierer a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2011 af nielsenHTX

når du skal tegne parablen her kan a være alle tal som sagt i #1, men hvis du skal løse ax2-2x+3=0 kan a ikke være alle tal.


Svar #3
11. december 2011 af matiena (Slettet)

Svar #1

Vil det så sige at man ikke kan vise på parablen at b er negativ ligesom man kan med a og c ?

Hvis jeg skal skitser hvorledes parablen ændres når man varierer a, skal jeg så ikke tegne flere parabler ? I opgaven står der nemlig at jeg kun skal skitser en af de mulige parabler ?

Forresten hvis jeg ikke ved hvad d er så kan jeg vel ikke vide om parablen skærer x aksen eller ej..ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2011 af nielsenHTX

#3 når b er negativ betyder det at for negative x-værdier vil grafen vokse hurtigere eller sagt på en anden måde vil toppunktet blive flyttet mod højre.


Svar #5
11. december 2011 af matiena (Slettet)

#4 

tusind tak for hjælpen, nu ved jeg ihvertfald hvad b står for :)


Skriv et svar til: En skitse af en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.