Matematik

Løsning af y'=k/√y

11. december 2011 af stinehedegaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse differentialligningen y'=k/√y i min SRP opgave og jeg har lidt problemer, håber der er nogen der kan hjælpe :-)

Her er min beregning:

 

dy/dx = k/√y 

dy = k · dx / √y

dy · √y = k · dx

Nu integrerer jeg på begge sider:

(2y3/2)/3  dy  = kx + c  dx

Til sidst isolerer jeg y:

 

y=( (3(c+kx))3/2 · 21/3 ) / 2

 

Nogen der kan fortælle mig om dette er korrekt, eller hvad der evt. mangler? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af peter lind

Du har et dx for meget i din 4. sidste linje ellers er det godt nok


Svar #2
11. december 2011 af stinehedegaard (Slettet)

Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Løsning af y'=k/√y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.