Matematik

Halveringstid

12. december 2011 af mossing (Slettet) - Niveau: B-niveau

Oi!
Jeg sidder med den her opgave, som jeg ikke rigtig kan greje.

Info omkring opgaven:

Halveringstiden for hash kan svinge mellem 2 og 5 døgn. (personafhængigt)
En hashrus kræver ca. 10 mg hash i blodet.

Opgavebeskrivelse:

Hvad er hashindholdet i kroppen efter en uge? (både efter den længeste og den korteste halveringstid)

 

Problem ligger hovedsagligt i, at jeg ikke hvordan jeg skal få smidt halveringstiden ind i en formel for derved at finde ud af, hvor meget af stoffet der er tilbage i kroppen efter en uge.

Tak på forhånd. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af emul0c

Du skal finde den ligning der går fra (0,10) til (2,5) og ligeledes den ligning der går fra (0,10) til (5,5). Benyt linjens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2011 af emul0c

..givet at der selvfølgelig er en lineær sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1, #2

Der er ikke tale om en lineær sammenhæng, men om et eksponentielt henfald, hvor halveringstiden er 2 døgn i detene tilfælde og 5 døgn i det andet.

Når der tales om halveringstid, går tanken altid på eksponentielt henfald.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2011 af mathon

 

                                        m = 10·0,5t/2                                                     m = 10·0,5t/5

                                        m = 10·0,707107t                                             m = 10·0,870551t

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2011 af emul0c

#3

Jamen så er min løsning jo ikke til meget hjælp kan man sige :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det har du så helt ret i.


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.