Matematik

hjælp til let matematik

11. juni 2005 af klj (Slettet)
Hej vil høre om der er nogen der lige hurtig kan fortælle mig hvad henholdsvis, andengradsleddet, førstegadsleddet og konstantleddet i en andengradsligning siger noget om.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2005 af frodo (Slettet)

a= om parablen veder grenene op eller end (+=op, -=ned)
b= differentialkvotienten i x=0
c=skæring med y-aksen

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2005 af allan_sim

#0. Endvidere har a betydning for parablens form, idet et stort a vil skabe en smal parabel, mens et lille a vil skabe en bred parabel.

Svar #3
11. juni 2005 af klj (Slettet)

ikke helt sikker på det med b, har ikke bogen fra 1g og skal til eksamen så har et problem hvis jeg skal komme ind på b.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2005 af frodo (Slettet)

differentier andengradspolynomiet, og der fås dy/dx=2ax+b, og i x=0, er dy/dx=b


Svar #5
11. juni 2005 af klj (Slettet)

Tak for hjælpen.

vil lige høre om en ting til i 1 g. pensummet, da jeg kun har fået udleverede enkelte papirer. I en sætning står der at for reele tal a og b gælder
1)la*bl=lallbl
2) la+-bl
3)a^2=lal^2=la^2l
4) la/bl=lal/lbl, b er forskellig fra o
alle 4 er indlysende men kan man overhovedet bevise de fire sætninger,

Skriv et svar til: hjælp til let matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.