Matematik

Forholdsregning

13. december 2011 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

I den vedlagte fil kan der på billede 1 ses definitionen på overlapningsforholdet.

Hvordan jeg kan finde størrelsen q for billede 2, når jeg ved, at λov = 40% samt at rørdimensionen (ydre diameter) for stængerne 1. og 2. er 60,3 mm. Er der nok af oplysninger? Jeg er i tvivl.

Tak på forhånd.

 


Svar #1
13. december 2011 af turk89 (Slettet)

Fil vedhæftet.

Vedhæftet fil:Overlapsforhold.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

p er vel (√2)·d , hvor d er rørets diameter?


Svar #3
13. december 2011 af turk89 (Slettet)

#2

Hvordan kan du komme frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det fremgår af tegningen, at de små rør skæres igennem med et 45º snit. Størrelse p er da √2 gange diameteren af det lille rør.


Svar #5
13. december 2011 af turk89 (Slettet)

#4

Det er rigtigt.

Bliver q så lig 34,1mm for λov = 40% og d = 60,3mm?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så er q = λov·d·√2 . Jeg formoder, du selv kan sætte tallene ind. Google giver 34,11mm.


Svar #7
13. december 2011 af turk89 (Slettet)

#6

Ja, sikke en masse Google kan.

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Forholdsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.