LaTeX

Ændring af abstract-titel.

13. december 2011 af beffy (Slettet)

Hej.

Hvordan ændrer jeg titlen på

\begin{abstract}

 

\end{abstract}

i article-klassen (den hedder "Resumé" som standard)?

Jeg har prøvet med følgende:

\renewcommand{\abstractname}{Abstract}

og

\addto{\captionsenglish}{\renewcommand{\abstractname}{Abstract}}

men ingen af de to virker.


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. december 2011 af daleif (Slettet)

Hvis det ikke virker, bedes du poste et minimalt eksempel. Dvs. det korteste dokument du kan lave som stadigvæk giver den fejl du beskriver. Ofte gør processen med at lave det minimale eksempel at man selv finder fejlen.


Svar #2
16. december 2011 af beffy (Slettet)

Minimalt eksempel:

\documentclass[a4paper]{article}
\usepackage[latin1]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage[danish]{babel}
\renewcommand{\abstractname}{Abstract}

\begin{document}

\begin{abstract}
blabla
\end{abstract}

\end{document}


Brugbart svar (3)

Svar #3
16. december 2011 af daleif (Slettet)

Babel ændrer navnet ved starten af dokumentet. Som det står beskrevet i min LaTeXbog, så er proceduren for at ændre babel kontrolerede navne i preamblen i stedet

\addto\captionsdanish{
\renewcommand{\abstractname}{Abstract}
}

 

Nu undrer jeg mig lidt, hvorfor vil du ændre navnet til, 'Abstract' i et dansk dokumnet? Hvis det bare er fordi du skal lave et engelsk abstract, så står dette også beskrevet i min bog. Bed babel om at loade dansk og engelsk via (rækkefølge er vigtig)

\usepackage[english,danish]{babel}

Lav så det engelske abstract med

\begin{otherlanguage}{english}
\begin{abstract}
bla bla
\end{abstract}
\end{otherlanguage}

så sørger man også for at orddelingen inden i abstractet bliver på engelsk.

 

 

 


Skriv et svar til: Ændring af abstract-titel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.