Matematik

HJÆLP PLEASEEE :(

13. december 2011 af heksekraft (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er igang med at skrive SRP, i Mat/Fysik om emnet svingninger... Jeg skal løse en opgave som indgår i min problemformulering, men kan slet ikke finde ud af at løse den, har prøvet hele dagen nu, håber der er en som er sød nok og vil hjælpe mig.. opgaven lyder således : løs differentialligningen y''= -0,02y-0,01*y´ med betingelsen y(0)=0           og y´(0)= 1,2 

 

håber i vil hjælpe ? :) 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du må have gennemgået noget teori for at løse en differentialligning af formen

y'' + ay' + by = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2011 af Bekkilde (Slettet)

Hvis det er tilladt, at bruge hjælpemidler, vil jeg anbefalde at "desolve" den på TI-89.

Jeg får:  y = 8,49058965213 * e^(-0,005x) * sin(8,0977809825x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Med a = 0,01 og b = 0,02 , findes

y = e-at/2 · A·sin((√(4b-a2))·t/2)

   = 8,49059 · e-0,005t · sin(0,141333t) , idet

A·(√(4b-a2)) / 2 = 1,2

Koefficienten til argumentet i sinusfunktionen afviger fra resultatet i #2


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2011 af Bekkilde (Slettet)

Sorry, havde grafregneren indstillet til grader. Skulle være radianer, da emnet er svingning. Min fejl! Indstillet til radianer, fås:

y = 8,49058965213 * e^(-0,005x) * sin(0,141332940251x)

 


Svar #5
14. december 2011 af heksekraft (Slettet)

tusind tak for jeres hjælp :) 


Skriv et svar til: HJÆLP PLEASEEE :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.