Matematik

polynomie

14. december 2011 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan ser de første par led ud når man skriver summerne ud ? 

summen fra n=1.. N, N=0,1,2,3....

 f (x) = a0 + ∑ an sin(nx) +  ∑ bn cos(nx)  

Det er måske et simpelt problem, men det er et polynomie og når jeg skriver de først par led ud ligner det ikke et polynomie:

er det

f(x) = a1 +  a1 sin(x) +  a2 sin(2x) +  b1 cos(x) + b2 cos(2x)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder et polynomium.

f(x) er et polynomium i cos(x) og sin(x) .

Man har cos(2x) = cos2(x) - sin2(x) og sin(2x) = 2sin(x)·cos(x)

Mere generelt er

cos(nx) + i·sin(nx) = einx = (eix)n = (cos(x) + i·sin(x))n


Svar #2
14. december 2011 af rexden1

Så de første 2 led ville give:

f(x) = a1 + a1 sin(x) + 2·a2 sin(x)·(cos(x) + b1 cos(x) + b2 · (cos2(x) - sin2(x)) = 

       = a1 + a1 sin(x) + b1 cos(x) + 2·a2 sin(x)·(cos(x) + b2 · (cos2(x) - sin2(x)) 


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Noget i den retning, når man fjerner en halv parentes ved a2-leddet. Det første led skal være a0, ikke a1 .


Svar #4
14. december 2011 af rexden1

ja det var en smutter.

Tak for hjælpen, 


Skriv et svar til: polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.