Matematik

udregn af afstand

15. december 2011 af mic2 (Slettet)

Lars løber fra sit hus og ud til den gamle mølle og tilbage igen.

Midt på ruten mellem Hans hus og den gamle mølle ligger udkigstårnet, som han passere

2 gange på turen.

 

Vejen der ud løber han med en gennemsnitshastighed på 9 km/t, men hjemme turen

løb han 1 time langsommere præcis, med en gennemsnitshastighed på 5 km/t.

 

Spørmålet lyder på:

hvor langt er der mellem Lars's hus og udkigstårnet???

 

kan nogen hjælpe med denne opgave?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af SuneChr

Udturen Hus til Mølle tager t timer med hastighed 9 km/h

Afstanden er da 9·t km

Hjemturen Mølle til Hus tager (t + 1) timer med hastighed 5 km/h

Afstanden er da 5·(t + 1) km

Vi får derfor:   9·t  =  5·(t + 1)      ⇒     t  =  5/4 timer

Afstanden Hus til Tårn  eller   Tårn til Mølle er derfor:    ½·9·5/4 km  =  5,625  km

     


Skriv et svar til: udregn af afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.