Oldtidskundskab
Staten i oldtidskunskab!
11. juni 2005 af
Mafia girl (Slettet)
Hejsa!
Er der nogen der kunne forklarer mig hvad der menes med retfærdighed og uretfærdighed i staten (platon) i old?
Hilsen
PUK
Hejsa!
Er der nogen der kunne forklarer mig hvad der menes med retfærdighed og uretfærdighed i staten (platon) i old?
Hilsen
PUK
Svar #3
12. juni 2005 af stormfuglen (Slettet)
Retfærdighed (=dikaiosyne)er iflg Platon når der er balance mellem de 3 dele
- I staten er de 3 dele: ledere/filosoffer, soldater og arbejdere.
- I sjælen er de 3 dele:klogskab, temperament/mod og lyster.
Uretfærdighed er iflg Platon hvis balancen forrykkes og en person der burde være filosof fx er soldat.
Altså; balance = retfærdighed
Det statiske samfund hvor alle opfylder deres plads er et samfund i balance.
Platon mente, at alle var udstyret med forskellige talenter/evner og at det bedste for staten - og alle individerne der skulle leve i staten - måtte være, at alle bidrog med det de var bedst til.
- I staten er de 3 dele: ledere/filosoffer, soldater og arbejdere.
- I sjælen er de 3 dele:klogskab, temperament/mod og lyster.
Uretfærdighed er iflg Platon hvis balancen forrykkes og en person der burde være filosof fx er soldat.
Altså; balance = retfærdighed
Det statiske samfund hvor alle opfylder deres plads er et samfund i balance.
Platon mente, at alle var udstyret med forskellige talenter/evner og at det bedste for staten - og alle individerne der skulle leve i staten - måtte være, at alle bidrog med det de var bedst til.
Skriv et svar til: Staten i oldtidskunskab!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
