Matematik

Beregning af retvinklet trekant

15. december 2011 af ARSFC (Slettet) - Niveau: A-niveau

 ER der nogen som kan løse de her tre opgaver, det vil være en stor hjælp ;D

 

I en retvinklet trekant er a=7 og b=12 beregn de øvrige vinkler og sider????

 

I en retvinklet trekant er a=17 og,<B=45,3 grader

 

En 5 meter kang stige stilles skråt op ad en mur. Afstanden mellem stigens fod og muren er 1,1 meter.

a. hvor langt når stigen op ad muren,

b. hvor stor er den vinkel, stigen danner med det vandrette underlag.

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2011 af nielsenHTX

1)

 a2+b2=c2   find c

A kan findes med tan(A)=a/b find A

sidste vinkel er 180-90-A= ?grader 

2)

tan(B)=b/a    find b

cos(B)=b/c find c

den sidste vinkel er 180-90-B =? grader

3)

a2+b2=c2   find b

cos(v)=1,1/5   find v


Svar #2
15. december 2011 af ARSFC (Slettet)

Det passer vel meget godt. Tak for hjælpen ;D


Skriv et svar til: Beregning af retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.