Matematik

kritiske punkter

16. december 2011 af Michael28 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen.

Jeg har en opgave som gerne skulle løses, men jeg ved ikke hvordan jeg griber den an, håber i kan hjælpe mig.

Den er vedhæftet, for at det bliver lidt mere overskueligt :-)

 

Mvh Michael

Vedhæftet fil: Nyt billede (12).bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at der er tale om

f(x,y) = -y +x2 -2xy +y3 ,

hvor man finder

∂f/∂x = 2x -2y

∂f/∂y = -1 -2x +3y2 .

For et kritisk punkt gælder der samtidig

∂f/∂x = 0 og ∂f/∂y = 0 , dvs

2x - 2y = 0 ∧ -1 -2x +3y2 = 0 ,

hvorfor der for de kritiske punkter gælder ligningen

-1 -2y +3y2 = 0 (bemærk fejl i den vedlagte fil).


Skriv et svar til: kritiske punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.