Matematik

Differentiation

16. december 2011 af Annebanana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

Jeg skal finde de partielt afledede til 

f(x,y)= x^2 + y^2 -3*x +4*y -5. 

Først differentiere jeg med hensyn til x og holder y konstant; 

f(x,y_0) = 2x + y^2 -3 +4*y ?? 

Så differentierer jeg med hensyn til y og holder x konstant; 

f(x_0 , y) = x^2 +2y - x +4 ?? 

Er nemlig i tvivl og det er til min srp,, 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af mathon

 

      fx = 2x-3

      fy = 2y + 4

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2011 af Hejsan111 (Slettet)

Husk på, at når du holder y som konstant så selvom, der står y^2 skal den bare smides væk.

De første gange jeg differentierede partielt ville jeg se på din funktion som følger. (differentiere her mht.x)

f(x,y)= x^2 + y^2 -3*x +4*y -5 = x^2 + k - 3*x + k - 5. Har her skiftet ALLE led med y i ud med k for konstant. Det du har tilbage er nu f(x,y)= x^2 -3*x -5. (når konstanter står alene og bliver differentieret går de bare ud) Det du har tilbage er nemt at differentiere. Gør det samme med y. Held og lykke med din srp.


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.