Matematik

Navngivning af vinkler og sider i en trekant

16. december 2011 af Laaassseee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg var sikker på at man navngiver en trekants vinkler fra Venstre af og imod højre efterhånden som vinklerne kommer. Men det gør man ikke hvis jeg skal tro de besvarelser tidligere studerende har besvaret de opgaver med som jeg sidder og er ved at lave.

Er der nogle der kan svare på det? Både i retvinklede og vilkårlige..

Jeg var sikker på at den første vinkel fra venstre hed feks A, den næste(oftest den øverste) B og den sidste(længst til højre C

 

Mvh Lasse


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af peter lind

Det jeg ser og det jeg selv gør er det samme som du foreslår nederst; men der er ikke nogen regel, der siger at det absolut skal være sådan. Det betyder faktisk ikke noget for udregningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2011 af SuneChr

Det er ligegyldigt i hvilken rækkefølge bogstavbetegnelserne forekommer, både som vinkler, A, B og C og som sider a, b og c. Men der skal naturligvis altid gælde, at  a = |BC|, b = |AC|  og c = |AB| .

I en retvinklet trekant er der tradition for, at den rette vinkel bærer betegnelsen C .


Svar #3
16. december 2011 af Laaassseee (Slettet)

Den er jeg med på..

men når jeg skal bruge f.eks cosinusrelationen går det galt.

 

Jeg har en vilkårlig trekant hvor vinklerne hedder S,H,J

 da jeg kun har 2 sidelængder oplyst og en vinkel nemlig vinkel J

skal jeg bruge cosinusrelationen

cosA=b2 + c2 - a2 / 2bc

 

Hvordan finder jeg ud af hvad mine sider hedder???

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2011 af SuneChr

ΔSHJ  =  ΔABC  ⇔  S = A  ∧  H = B  ∧  J = C  ∧  |SH| = |AB|  ∧  |SJ| = |AC|   ∧  |HJ| = |BC|

Reglen er bogstavombytning over hele trekanten, vinkler og sider.


Svar #5
16. december 2011 af Laaassseee (Slettet)

Ok.. Det er også det jeg gik udfra.

Kan bare se at i tidligere rettede besvarelser, der har alle elever svaret ens og fået rigtigt for den. Ved ikke om samtlige af dem har kigget efter den sidste rettede opgave og læreren i starten for flere år siden har lavet en fejl ved at godkende det. Hmmmm

 

Men mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Navngivning af vinkler og sider i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.