Studievalg og videregående studie

psykologi lavt snit?

17. december 2011 af averoma24 (Slettet)
Hej. Med et snit på 8,5 er der så ingen chancer for at komme ind??

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. december 2011 af WarrenBuffet (Slettet)

Chancen er vel cirka så stor som for at himlen falder ned i morgen og helvede fryser til is samtidig.

Dog kan du prøve kvote 2, hvor der altid optages nogen. Det kræver dog generelt en del relevant praktisk erfaring (relevant for studiet).


Svar #2
18. december 2011 af averoma24 (Slettet)

hHAHAHAHAHAHAHAAHAHAA mange tak for de fortrøstningsfulde ord.

det går vidst heller ikke siden jeg ikke har erfaring.Jeg forstår bare ikke hvorfor de forventer et så sindssygt højt gennemsnit!!! det er ikke retfærdigt, 8,5 er da ikke helt dårligt?!?!?!?


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. december 2011 af MaibritG

Psykologi er (som medicin) et af de populære studier, og der er jo ikke studiepladser til alle ansøgerne. Så er man nød til at vælge ud blandt ansøgerne og fremfor, at det er et tilfældigt lotteri, ser man på ansøgernes gennemsnit. Havde psykologi haft samme popularitet som f.eks. tysk, ville snittet nok også være væsentlig lavere.

Du kan dog forsøge gennem kvote 2, men det er altid godt, at have et andet og måske tilsvarende studie i baglommen. Du kan f.eks. vælge et andet studie indenfor enten humaniora eller samfundsvidenskabelig hvor psykologi som tilvalg er muligt. Du kan dog ikke få job som psykolog på den måde.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. december 2011 af Pernille-N (Slettet)

Hej.

Er dit snit ganget med 1.08? Hvis ikke bliver det omkring 9,2, hvis du søger ind indenfor 2 år, og så er der måske mulighed for at komme ind på Aalborg universitet via. kvote 1. I alle tilfælde synes jeg, at du skal søge alle universiteterne gennem kvote 2. Såfremt dit snit er højt nok, vil du automatisk komme direkte ind gennem kvote 1, og hvis ikke kommer du i betragtning til kvote 2. Kvote 2 på Syddansk kræver desuden ikke erfaring - her er det tests og samtaler, der afgør, hvem der kommer ind.

Ønsker dig held og lykke med at komme ind på dit drømmestudie :)


Svar #5
22. december 2011 af averoma24 (Slettet)

Mange tak for jeres svar :)


Brugbart svar (2)

Svar #6
22. december 2011 af Djemba (Slettet)

RUC har alternativt nogle uddannelses-muligheder som kunne være noget for dig, hvor du er godt stillet med dit snit. Tænker på sam-bas eller hum-bas.


Svar #7
22. december 2011 af averoma24 (Slettet)

hm.. Jeg flytter nemlig til Århus efter sommer, så jeg vil meget gerne på århus universitet. Men jeg synes bare generelt at det er vildt irriterende at bare fordi du ikke har et gennemsnit på 9 eller derover er der skærpede muligheder! Det er meget nemmere at komme ind på uddannelser i udlandet, jeg forstår virkelig ikke hvorfor at det er så svært at komme ind på fx. medicin hvor du jo næsten KUN skal have 10 og 12 taller eller psykologi eller noget helt tredje!!!!! det er da næsten umuligt medmindrer at man er en komplet nørd (no offence) og har brugt alle tre gymnasierår på at sidde og læse! ARGGHHHH!!!! - men tak for svar.


Brugbart svar (2)

Svar #8
24. december 2011 af Pernille-N (Slettet)

Hvis du virkelig ønsker en bestemt uddannelse, så synes jeg ikke du skal lade dig begrænse af, hvilken by, du helst vil bo i. Efter endt uddannelse kan du jo bo lige, hvor du vil. Men som det er påpeget, så kan du også overveje andre uddannelser, hvor du kan opnå nogle af de samme elementer som ved psykologi.

Hvis du uddanner dig til pædagog, så kan du læse til pæd.psyk. bagefter. Med denne uddannelse opnår du godt nok ikke retten til at kalde dig psykolog, men du kan arbejde med psykologiske opgaver indenfor det pædagogiske område.

Sygeplejerske er en anden mulighed, for med denne kan du få jobs inden for psykiatri eller på botilbud for sindslidende, hvor en stor del af arbejdet går med samtaler af forskellig slags.


Brugbart svar (2)

Svar #9
24. december 2011 af Dulugtergrimt

#7

Det har alle medicinstuderende så heller ikke.. Jeg tror sgu det er de færreste af os, der har siddet med næsen begravet i gymnasie-bøgerne aften efter aften. Der er både lærer-tække, held, og almen interesse (og dermed forståelse) af det gennemgåede pensum der tæller ind på et gennemsnit udover evner, og det er lige netop dette, de fleste har scoret høje gennemsnit på.

Mht. kvotienten, er det ikke noget universitetet bestemmer. De sidder ikke og gnider sig hænderne over, at sætte snittet så højt, mens de tænker at nu er det da kun elite-elever der kommer ind. Universitetet uddanner folk således at antallet af uddannede stemmer overens med den arbejdsbyrde, man forventer der kommer i fremtiden. Således kan det ikke nytte at optage og uddanne 6.000 læger hvert år, hvis der kun er brug for 1.000.

Du siger, at du ikke forstår, hvorfor det er svært at komme ind på eksempelvis medicin. Det er det IKKE! Man skal bare sende en ansøgning. At det kræver arbejde at få et gennemsnit der er højt nok er en anden sag. Universitetet bliver nødt til at sortere, og den eneste måde at sammenligne ansøgere på, er ved at se, hvad de har fået ud af gymnasiet. Dette vil jeg mene er den mest fair løsning, især over for de elever, der netop har opnået det høje gennemsnit. Man kan ikke gøre alle tilfredse, men man kan heller ikke tillade sig at være sur ov vred over ikke at komme ind, hvis man 1) ved at man har gjort sit ypperste i gymnasiet men det desværre ikke rakte eller 2) man sov halvdelen af gymnasiet væk, man gad ikke lige lave alle afleveringer osv. osv. osv.


Brugbart svar (2)

Svar #10
24. december 2011 af Zalam (Slettet)

#7

Det er da SLET ikke lettere at komme ind på medicin i udlandet. Nu kender jeg primært til England og lidt til USA, men begge disse steder er medicin svært at komme ind på! Deruodver skal du betale for at læse.

Nu er mange som brokker sig medicin eller psykologi kræver et for højt snit nok også ALT for ensrettede i deres søgning. Der findes utallige uddannelser, hvor du kan beskæftige dig med noget som minder om. Som et eksempel kan nævnes du kan hvis du læser idræt tage valgfag på psykologi, kender en som har taget næsten 60 ECTS (1år studie) på psykologi, men læser idræt.


Brugbart svar (2)

Svar #11
05. januar 2012 af Nummie (Slettet)

Hejsa,

Nu fulgte jeg lige med i tråden, og ville spørge jer om noget.

Jeg vil også selv læse psykologi, og blev student i sommers, men havde ikke høje karakter nok til at komme ind på kvote 1, derfor læser jeg nogle enkeltfag op igen, og søger kvote 2, da det er sådan de optager på AU, de tager snittet af de relevante fag. 

Mit fagsnit er så blevet 10,35 , og kvote 2 snittet i 2011 på psykologi kvote 2 var 10,1 og i 2010 10,2.. tror i at chancerne for at jeg kommer ind i år er gode, når mit snit er på 10,3 ?

 

Mvh..


Skriv et svar til: psykologi lavt snit?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.