Matematik

RSA-kryptering

17. december 2011 af Problem (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

mine primtal er p = 17 og q = 11, så n = 187.

Jeg har brug for hjælp til at kryptere bogstaverne, e,i,n.

e = 05, i = 09, n = 14.

min offentlig nøgle er 187,7)

 

håber nogen kan hjælpe tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2011 af peter lind

Det ser noget mystisk ud n = 187, n=14 hvad er i ?

Hvis x er det tal du skal kode, finder du generelt det kodede tal af y  = xe mod n


Svar #2
17. december 2011 af Problem (Slettet)

n = pq = 187

 

jeg skal krypterer bogstaverne e, i, og n. så e har en værdi på 05, i har en værdi på 09 og n = 14.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2011 af peter lind

Så skal du beregne 5e mod 187 for den første.


Svar #4
17. december 2011 af Problem (Slettet)

Hvordan? :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2011 af peter lind

Ved du ikke hvordan man opløfter 5 til en eller anden potens eller hvordan man finder resten ved division med et tal ?


Skriv et svar til: RSA-kryptering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.